Spread the love

Πόσοι από εσάς έχετε διαβάσει το The Secret και το The Law of attraction? Προσπαθήσατε να εφαρμόσετε μερικές από τις συμβουλές που δίνει για οραματισμό; Ή ίσως έχετε διαβάσει στο Internet σχετικά με τη δημιουργική διαδικασία Ζήτα – Πίστεψε – Λάβε που περιγράφεται στο βιβλίο.

Αν το κάνατε και δεν έχετε δει ακόμη τα αποτελέσματα που ελπίζατε ότι θα έχετε, μπορεί να οφείλετε σε 3 σημαντικούς λόγους που δεν αναλύθηκαν στο The Secret (φυσικά και το έχω διαβάσει). Ας το αναλύσουμε τώρα:

1. Η τυφλή πίστη και η αισιοδοξία δεν είναι αρκετά

Δεν θα ήταν ωραίο αν μπορούσαμε απλά να ζητήσουμε, να πιστέψουμε και να λάβουμε ό, τι θέλουμε στη ζωή μας, να είμαστε σε ροή και να απολαύσουμε όλη τη διαδικασία χωρίς προκλήσεις, πόνο ή πάλη; Λυπάμαι, δυστυχώς, η απλή αισιοδοξία δεν αρκεί.

Μία σημαντική έννοια που πρέπει να κατανοήσουμε είναι αυτή του «Παραδόξου του Stockdale».

Το «Παράδοξο του Stockdale» πήρε το όνομά του από τον ναύαρχο Jim Stockdale, στρατιωτικό αξιωματικό των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει από την αιχμαλωσία και τα βασανιστήρια για 8 χρόνια κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, όταν πολλοί από τους συντρόφους του δεν τα κατάφεραν. Ο κ. Stockdale άντεξε επειδή (α) δεν είχε καμία αμφιβολία ότι θα ελευθερωθεί και (β) παρά την αισιοδοξία του, δέχτηκε επίσης την πραγματικότητα της κατάστασής του και έκανε ό, τι μπορούσε και έπρεπε για να επιβιώσει και να βγει από τη φυλακή.

Το απλό μάθημα είναι αυτό – Μην εύχεστε απλώς περιμένοντας να έρθει αυτό που ζητήσατε. Είναι εξίσου σημαντικό να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια την τρέχουσα πραγματικότητά και να λάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες για να τις αντιμετωπίσουμε, γνωρίζοντας ότι θα καθοδηγηθούμε και θα υποστηριχτούμε για να εκπληρώσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας.

2.  Χρειάζεται να εξασφαλίσετε τα βήματά σας προσθέτοντας περισσότερα στοιχεία:

Μπορεί να θυμάστε το προηγούμενο άρθρο με τα μυστικά της επιτυχίας του Napoleon Hill, Σκέψου και πλούτισε, υπάρχουν βασικές αρχές που πρέπει να κατακτήσεις στον εαυτό σου, για να μπορέσεις να επιτύχεις τα όνειρά σου.  

Όπως καταλαβαίνετε, το ζήτα – πίστεψε – λάβε (που συμπεριλαμβάνει την επιθυμία, την πίστη, την αυθυποβολή και εκπαίδευση του υποσυνείδητου) είναι ελάχιστα από τα στοιχεία που χρειάζονται.

Για να προσελκύσετε τον πλούτο και την αφθονία (χρήματα, υγεία, σχέσεις και πολλά άλλα), πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια πρακτική και να αποκτήσετε σταδιακά αυτές τις αρχές. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει (και δεν μας εκπλήσσει αυτό) ότι η τεράστια επιτυχία πιθανότατα δεν θα έρθει σε μία νύχτα. Αλλά αυτό δεν είναι που κάνει και την επιτυχία μας καλύτερη?

3. Μπορεί να πρέπει να επαναφέρετε τον εσωτερικό σας θερμοστάτη

O T.Harv Eker στο βιβλίο του The Secrets of a Millionaire Mind, λέει ότι όλοι μας έχουμε ένα “σχέδιο χρημάτων” που λειτουργεί σαν εσωτερικός θερμοστάτης ή προεπιλεγμένο οικονομικό μοτίβο, στο οποίο τείνουμε να επιστρέφουμε. Αυτό προέρχεται από τον προγραμματισμό μας όταν είμαστε νέοι, (συμπεριλαμβανομένου του λεκτικού προγραμματισμού, της μοντελοποίησης και των περιστατικών που μας έχουν συμβεί), χωρίς καν να συνειδητοποιούμε ότι έχουμε τέτοιο προγραμματισμό. Και για να καταλάβετε τι εννοώ θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Τα χρήματα χαλάνε τον άνθρωπο, τα χρήματα είναι η αιτία όλου το κακού, αυτοί που έχουν χρήματα δεν είναι καλοί άνθρωποι..καταλάβατε?

Στην ουσία δεν φταίνε τα χρήματα και δεν είναι όλοι οι πλούσιοι κακοί άνθρωποι, απλά έτσι μας έχουν προγραμματίσει να σκεφτόμαστε πολλές φορές – και όχι μόνο για τα χρήματα.

Εδώ θα αναφέρω την αλυσιδωτή αντίδραση του μυαλού:

Οι Πεποιθήσεις μας διαμορφώνουν τις Σκέψεις μας, οι οποίες προκαλούν τα  Συναισθήματα μας, καθοδηγούν τις Πράξεις μας και δημιουργούν τα Αποτελέσματα μας. Απλό, αλλά όχι απλοϊκό.

Άρα λοιπόν, το να ευχόμαστε, να ονειρευόμαστε και να πιστεύουμε δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται δουλίτσα με τον εαυτό μας, να δούμε ποιες είναι οι πεποιθήσεις που μας αποτρέπουν από το να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Χρειάζεται να δούμε ποια σημεία του χαρακτήρα μας και της προσωπικότητάς μας μπορούμε να «επανδρώσουμε» με αξίες και δυνάμεις που μπορεί να μην χρησιμοποιούμε σωστά. Και όπως λέει και ο Simon Sinek, «για να ζήσουμε μια ζωή με ένα άπειρο Mindset, χρειάζεται να επανεξετάζουμε τα αποτελέσματα των αποφάσεών μας, να σκεφτόμαστε τι υποστηρίζουμε μέσα από ένα άλλο πρίσμα και να αναλάβουμε την ευθύνη, για τις μεταγενέστερες επιπτώσεις των αποφάσεων που κάνουμε σήμερα. Και όπως όλα τα άπειρα παιχνίδια, στο παιχνίδι της ζωής, ο στόχος δεν είναι να κερδίσεις, είναι να διαιωνίσεις το παιχνίδι».

«Μας δίνεται μόνο μία επιλογή στο απέραντο παιχνίδι της ζωής. Τι θα επιλέξετε;»

Share with:


Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *