“Η συμπεριφορά είναι επιλογή. Η ευτυχία είναι επιλογή. Η αισιοδοξία είναι επιλογή. Η καλοσύνη είναι επιλογή. Η προσφορά είναι επιλογή. Ο σεβασμός είναι επιλογή. Όποια και αν είναι η επιλογή που θα κάνετε εσείς. Επιλέξτε με σύνεση. ” Roy T. Bennett

Όλοι μας έχουμε ζήσει περιόδους που μας έχουν αντιμετωπίσει άδικα – είναι μέρος της ζωής. Ορισμένες καταστάσεις μπορούν να μας οδηγήσουν να νιώσουμε θυμωμένοι, αναστατωμένοι, ταλαιπωρημένοι και δυσαρεστημένοι.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε έτσι, αλλά όταν αφήνετε τον εαυτό σας να παραμείνει στο δράμα του για πολύ καιρό, καθυστερείτε τη πρόοδό σας, δημιουργείτε τοξική ενέργεια στο σώμα σας που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια και να φέρει περισσότερο δράμα στη ζωή σας.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι οι φίλοι σας απομακρύνονται, καθώς οι άνθρωποι γύρω σας δεν αντέχουν να σας βλέπουν ως το “αιώνιο θύμα”.

Τίποτα από αυτά δεν βοηθάει για ένα καλύτερο μέλλον – και το μέλλον είναι υπό τον έλεγχό σας. Το παρελθόν δεν είναι.

Εάν νιώθετε σε πικρία και δυσαρέσκεια, διαβάστε παρακάτω.

Πως να ξεκινήσετε να αισθάνεστε καλύτερα

Σταματήστε να μιλάτε γι’αυτό συνέχεια στους φίλους σας, τους συναδέλφους σας, την κομμώτρια σας, ακόμα και στο σκύλο σας.

Ψάξτε τα μαθήματα από αυτό που σας συνέβη – τι μάθατε για τον εαυτό σας; Ποια καλά πράγματα θα θέλατε να εισέλθουν στη ζωή σας τώρα είστε εκτός αυτής της κατάστασης; Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για το ρόλο που παίξατε σε ό,τι συνέβη. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να έχετε κάνει διαφορετικά; Είναι το άλλο πρόσωπο πραγματικά 100% υπεύθυνο για την κατάληξη αυτή;

Συγχωρήστε ~ τον εαυτό σας και τους άλλους. Ότι μας κρατάει στο παρελθόν μας εμποδίζει να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Προσέξτε τι λέτε στον αυτό σας ~ βοηθείστε τον εαυτό σας να ξεπεράσει τον πόνο, μιλήστε με θετικές λέξεις – επιλέγετε τις σκέψεις σας με σύνεση και ουδετερότητα.

Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια ~ όπως Ψυχοθεραπεία, Κινησιολογία ή Reiki. Μιλώντας με έναν ειδικό θα σας κατευθύνει για τον καλύτερο για εσάς τρόπο, έτσι ώστε να μπορέσετε να ξεπεράσετε πιο γρήγορα το πρόβλημα.

Υπάρχουν στιγμές που το να επιμένεις να πονάς δεν είναι τίποτα άλλο από αυτοκαταστροφή. Κάντε σήμερα μια καλύτερη επιλογή για το τι μπορείτε να κάνετε έστω λίγο κάθε μέρα για να προχωρήσετε, αντί να παραμείνετε κολλημένοι στο παρελθόν.

Τα λέμε στην θετική πλευρά της ζωής !

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail